Hem » RFID Blippkort

RFID Blippkort

RFID Säkra korthållare och plånböcker! Vad menas med detta? 

Nya tidens betal och kreditkort innehåller mycket personlig data och vi använder dem varje dag i olika sammanhang. 

- Vid betalning VISA, MASTER Card mm, (Svenska betalsystem arbetar för att fullt ut implementerat kontaktlös betalning eller sk "Blipp betalning")
- ID kort, Passerkort mm.
- Buss, tåg och transporter.
- Framtidens Pass kommer troligtvis innehålla chip. 

    

Det finns väldigt många bra lösningar med denna nya teknik som underlättar för oss användare, men det ställer högre krav på hanteringen. 

RFID (Radio-Frequency Identification)
NFC (Near Field Communication) 

Detta är två olika teknologier för att överföra data mellan sändare (korten) och mottagare (läsaren). 

Med en avläsare kan alltså en obehörig person på avstånd scanna av någon annans kort/chip och samla in uppgifter meddans det ligger i fickan. Kortinnehavaren är helt omedvetandes om detta och kan bli utsatt för bedägeri med betalkortet, bli av med sina värden på buss/tågkortet eller släppa in någon obehörig på jobbet via ett klonat passerkort. Det krävs inte så avancerad utrustning för att genomföra detta, en läsare och rätt program i en smartphone kan vara tillräckligt. 

En RFID/NFC säker plånbok eller "Smartwallet" förhindrar detta genom att en scanning signal inte kan skickas in genom plånbokens material. Antingen är det alumininum som skyddar eller insytt RFID blockerinsgmaterial innuti plånboken. 

Smartwallet erbjuder flera olika lösningar som är RFID säkra för blippkort.

Skydda dina personuppgifter och förhindra ID kapningar och bedrägerier - KÖP EN SMARTWALLET! 

2016-04-06
Resurs Bank går nu i bräschen för kontaktlösa betal- och kreditkort.
Som en av marknadens första aktörer att certifieras av MasterCard,lanserar Resurs Bank nu MasterCard med ”blippfunktion”.

Med kontaktlösa kort blir kortköp ännu enklare och smidigare.
Genom att hålla fram kortet mot terminalen genomförs betalningen utan att kortet behöver dras eller sättas in i terminalen.
Om köpet är av ett lägre belopp sker det utan att pinkod behöver slås.
Efter att ICA var först ut i Sverige med ”blippköp” följer nu Resurs Bank som en av de tidiga att lansera kontaktlösa kort.

 

2016-01-26
Nu räcker ett "blipp" för att betala med kortet!
Länsförsäkringar lanserar kort för kontaktlösa betalningar i mitten av februari. Det framgår av ett pressmeddelande."Vi strävar alltid efter att kunna erbjuda de bästa och
smartaste lösningarna för våra kunder. På det här sättet behöver du bara hålla kortet intill kortläsaren och "blippa" för att betalningen ska genomföras",

2015-08-30
"ICA är först ut i Sverige med att lansera kontaktlösa kortbetalningar. Därför har vi uppfunnit ett helt nytt ord till våra kunder – ”att blippa”. Den som blippar behöver bara hålla sitt kort intill mot terminalen och ”blippa” köpet."

2015-11-01 (Svt nyheter)
"Bankkort utan PIN kod - Ett nytt, snabbt och effektivt sätt att ta betalt har börjat införas i Sverige. Utvecklingen går mot att du som kund inte behöver ange pinkod utan bara blippar ditt bankkort"

2015-10-10 (Svd näringsliv)
"Danske Bank lanserar nu ett Master Card-kort för kontaktlösa betalningar. Ett chip i kortet innehåller en inbyggd sändare, och det gör att kunden kan genomföra en betalning bara genom att hålla kortet intill läsaren."

 

 

 
Copyright © 2013-2020 Smartwallet Sverige AB